"Det finns inget dåligt väder, bara gädd- eller abborrväder!"

Igår när en kollega till mig klagade på morgonvädret så insåg jag att jag har en väldigt trevlig inställning till det svenska vädret. Jag har ingen aning om ifall någon annan myntat ett sådant uttryck tidigare, men om inte - då vet ni vem som sa det ;)


Isen utanför Färingsö verkar vara ett minne blott, så idag åkte spöt med! Får se om det hinns med lite fiske idag, heheh. Ha det gott!

God morgon

Har väl inte såvit sådär jättebra som jag hade velat i natt. Är på väg till jobbet nu och det är första jobbdagen efter att mormor gick bort. Jag fick ju en ofrivillig extra långhelg på grund av det.. Gänget på jobbet är så otroligt fina och härliga så jag har till och med tagit en tidigare buss för att komma dit så fort som möjligt. 

Isen utanför jobbet verkar vara på väg att försvinna, så om någon vecka eller två borde jag kunna ta med mig fiskesakerna och fiska på lunchen. 

Önskar er alla en riktigt fin dag och en lika fin vecka!

Äntligen

Jag lyckades ta mig ut runt 16 efter att ha kämpat mot tandvärk från helvetet. Tillslut gick jag ut iallafall för jag hade helt enkelt bestämt mig. Punkt.

Trots att jag kände mig rätt så yr och hela käken dunkade så var det skönt att komma ut. Gick ner till gästbryggan där jag bor och plockade fram lite jiggar till mitt "gäddspö". Har ingen aning om vad den här årstiden brukar ge för fångst så jag valde ut några som jag fått napp på när jag fiskat på det här stället förut. 

Det blev lite gröngult, rött, orange, vitt och svart med glitter-twintail. Körde såväl lätta som tyngre jiggskallar och fick faktiskt inget bottennapp. Kände väl av något hugg eller två, men fick inte ett enda napp. Trots det var jag glad ändå!Har längtat så galet efter att få fiska. Den där känslan av att studera flätlinan och andra signaler samtidigt som alla ljud runtomkring mig är så härliga. Däremot är det absolut bäst när man fryser om fingrar, tår och kinder men ändåååå tänker "bara ETT kast till...". 

Nu är jag inne i värmen igen och har så sjukt jävla ont i min tand. Vill typ gråta - så ont gör det...RSS 2.0